2008-01-12

Design Against Fur


Hämtat från Djurens Rätts hemsida:
Design Against Fur är en internationell tävling organiserad av Fur Free Alliance, en sammanslutning av djurrätts- och djurskyddsorganisationer från 35 länder. Den årliga tävlingen är öppen för studenter inom mode, grafisk design, konst, design och multimedia på college och universitet över hela världen. Tävlingen blir mer och mer populär för varje år som går. I år är det sjätte gången tävlingen arrangeras.

Tävlingen är uppdelad i fem deltävlingar och de tre finalisterna från varje region går vidare till den internationella slutfinalen. Jury består av experter inom reklam, mode och press. Tävlingen har också ett publikpris ”People Choice Award”. På Fur Free Alliance hemsida kan man i slutet av året rösta på de vinnande bidragen från de olika regionerna.

Design Against Fur 2008
Är du intresserad av att delta?

Tråkigt att det fortfarande är så mycket päls inom modebranschen. Så all möjlig uppmärksamhet behövs för att lyfta frågan.
Under förra mandatperioden var det nära att det infördes ett pälsförbud i Sverige men maktskiftet kom till som omöjliggjorde detta. Det har nu varit väldigt tyst om pälsuppfödningen.

Det finns nu många pälsfria butiker men fortfarande så exporterar Sverige t.ex. minkpälsskinn. Givetvis är inte detta bara ett problem i Sverige. Sverieg importerar kläder med pälsdetaljer.

Även om man säger att pälsuppfödningen är så mycket bättre i Sverige är den inte OK. Djurskyddslagen säger att djuren skall kunna utöva sitt naturliga beteende. Detta är en omöjlighet för de minkar som sitter i små burar utan tillgång till rinnande vatten.

Så när du köper kläder nästa gång se till att de saknar pälsdetaljer.

Inga kommentarer: