Nu kommer ytterligare bevis för att köttindustrin inte är långsiktigt hållbar.
ICA försöker nu bekämpa fusket med ommald köttfärs genom att få att alla ICA handlare att beställa köttfärs från centrallagret i Västerås.
Detta innebär mer transporter som ökar utsläppen av växthusgaser och att de köttproducenter som använder naturbete missgynnnas. Kött från naturbetande djur är mer hälsosamt, innehåller med än kött från djur som får spannmålsbaserat kraftfoder.
Med ett system med centralpackade charkvaror begränsas konsumenternas möjlighet att välja kött från naturbete.
Dessutom blir det inte färskmalet, hållbarhetstiden förlängs, och köttfärsen blir fryst.
Ja ja. jag säger bara GO VEGAN!
2008-01-08
Skönt att man är vegan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Vegan??? Så du menar gamla grönsaker inte finns?
Som sagt där veganen går in går visdomen ut.
Problemet här, som vanligt är att svensken är ett rätt korkat djur. För att inte tala om journalist-portionen av nämnda grupp. Folk får panik (?) över någonting fullständigt ointressant, risken för att någon ska fara illa här är lika med noll. Och nej, jag är inte i branschen. Grundproblemet är folks blinda tro på datummärkning och i förlängningen myndigheter/överheten.
Hehe... Alla som tjatar om bäst före-datum borde gå och se Fredrik Lindströms show. Kan inte tänka mig att det är något fel på någon av den köttfärs som uppmärksammats. Så GO KÖTTFÄRS!
Jag måste ha uttryckt mig otydligt. Huvudproblemet var inte "ålder" utan att köttindustrin inte är långsiktigt hållbar.
Genom en central hantering missgynnar det köttproducenter som satsar på naturbete.
Att köttet blev äldre var bara en negativ bieffekt.
Risken att något ska fara illa är väl inte noll men jag håller med om att det för för stor hysteri kring datummärkning.
Ett problem är dock att hantering av livsmedel är ganska omfattande med långa transporter. Många livsmedel har mest näringsinnehåll när de är färska.
Jag vet inte vad "Anonym" menar med det "som uppmärksammats".
Det finns flera rapporter om "farlig köttfärs".
Se följande länk: "http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1018867&lid=puff_1018897&lpos=rubrik".
Så visst kan körrfärs bli farlig om den hanteras fel.
Och frukt och grönt finns det gott om av den närproducerade sorten här i vårt kära fosterland, året runt?
Skicka en kommentar