2008-07-07

Man blir så ledsen

AB skriver : "– Jag stör mig på min rynka"

"Det aktiva ämnet är botulinumtoxin typ A. Botox (engelsk länk) injiceras i muskler i ansiktet och hindrar dem från att dra ihop sig. Därmed slätas veck i pannan och rynkor kring och mellan ögonen ut. Effekten stannar kvar i tre till fyra månader."
"Jag är 24 år och livrädd för att åldras. Jag vill se så ung och fräsch ut så länge som möjligt. Det har hänt att jag har drabbats av rynkpanik som hållit i sig någon dag så där. När jag var tonåring använde jag alla krämer som fanns."
Detta är verkligen i-landsproblem. När människor dör som flugor av svält. Folk dör i krig. Folk flyr från jordbävningsdrabbade områden. När ...

Vi har skapat ett samhälle där vi ställer sådana krav på oss själva att vi injicerar nervgift bara för att ta bort en rynka.
"– Jag gör det enbart för min egen skull, säger Monica Jonsson."
"Att sköta om sitt utseende är en del av Monica Jonssons vardag, både på fritiden och på jobbet.
– Det är kul, ett intresse. Som sport eller mode, eller vad som helst, säger hon."
"– Det handlar inte om att jag är rädd för att åldras. Men jag stör mig på rynkan och eftersom det är så lätt, tar kort tid och inte gör ont väljer jag att ta bort den, säger hon, och understryker att det inte heller handlar om att hon gör det för att tillfredsställa andra på något sätt."
Jag fan tror det!
Visst är det bra med självförtroende men har det inte gått väl långt när en rynka är ett problem för en 24-åring?

Lägger man till att kosmetika och kemikalier i form av krämer och oljor som speciellt kvinnor använder blir det än värre. Tyvärr har detta beteende börjat anammas av unga män.
Lägger man sedan till modehysterin ...
Är det detta som verkligen gör oss lyckliga?

Läs om Botox som läkemedel i FASS!

Inga kommentarer: