2008-07-16

Bra jobbat Mervyn!

E24.se skriver : "För King är inte cash kung"

"Chefen för Bank of England, Mervyn King, lever som han lär. Samtidigt som han uppmanar britterna att avstå från att driva upp sina löner avstår han själv från en saftig löneökning.

Efter en utomstående genomgång av lönerna på centralbanken Bank of England rekommenderades att King skulle få en lönehöjning på 100 000 pund, cirka 1,2 miljoner kronor. Det skulle lyfta hans ersättning med en tredjedel och få Mervyn Kings årliga lönekuvert att innehålla 375 000- 400 000 pund, cirka 4,5-4,8 miljoner kronor, skriver Financial Times.

Men Mervyn King valde att nöja sig med ett påslag på 2,5 procent per år, vilket är vad banken brukar erbjuda sin övriga chefspersonal varje år. Mervyn King kommer nu att ligga kvar på den ökningsnivån under den resterande tiden av sin femåriga mandatperiod. King avstår dessutom från extra pensionsavsättningar."
Det låter nästan för bra för att vara sant. Chefen för Bank of England har ju ingen svältlön men det är ändå väldigt strongt att avstå den stora löneökning han erbjudits.

Hoppas att en del andra högre chefer tar lärdom av detta.

Många chefernas girighet tycks annars vara omätlig. De har inga skrupler att i ena stunden propagera för återhållsamhet när det gäller anställdas löner och sedan i nästa sekund fika en bra bonus och ökad lön. Detta trots att företaget går knakigt.

All heder åt Mervyn King.

Inga kommentarer: