2008-05-30

Alkohol dödar dubbelt

SDS skriver : "30 procent av de 204 personbilsförare som omkom i trafiken 2007 var påverkade av alkohol. Det är samma höga nivå som föregående år, konstaterar Vägverket. Snittpåverkan bland de dödade var 1,6 promille."

Statistiken skrämmer:
• Situationen är än värre vid singelolyckor, där hälften av de bilförare som omkom under förra året var påverkade av alkohol.
• Var fjärde alkoholpåverkad bilförare som omkom i trafiken under förra året var unga mellan 18 och 24 år.
• I genomsnitt hade de dödade förarna 1,6 promille alkohol i blodet.

Detta är skador relaterade till trafiken. Till detta har vi alla som dör av själva alkoholintaget, de som blir fast och kan sluta.
Dessutom får man inte glömma allt våld som är relaterat till alkohol och andra droger.

Många barn växer upp med föräldrar som inte kan hantera alkohol på ett bra sätt. Dessa barn råkar sedan illa ut.

Det behövs mer åtgärder för att försvåra drickandet. Bättre trafikkontroller och rejäla åtgärder när man påträffas köra onykter inte bara böter och fängelse.
Helt sjukt att man ska få tillbaka körkortet, efter att ha fått det indraget pga rattfylleri, tidigare om man är beroende av sitt körtkort för sitt arbete. Är man beroende av sit arbete borde man definitivt inte dricka och köra bil.

Det behövs även att man tittar på varför man dricker. En del har lättare för att råka illa ut men ingen mår bra av att dricka för mycket. Det är något som saknas i livet om tar sin tillflykt till droger.

Tobak och alkohol är fortfarande alltför glorifierat.

Inget barn ska behöva växa upp med drogade föräldrar.

Inga kommentarer: