Så var det jul igen!
Lite trist att inte få vakna och mötas av ett vitt täcke snö. Det hade lyst upp och fått det grå att fly.
I alla fall så år det snart dags att laga mat. Juljympan, á la Friskis & Svettis i Lund, är genomförd och avslutades som vanligt med Elvissång.
Nu ska det lagas lite mat. Har aldrig gillat julbord. Har aldrig kunnat äta så mycket på en gång och sedan jag blev vegan så fanns det inte så mycket att äta på ett traditionellt julbord.
Lagom är bäst några rätter räcker bra. Tycker inte att man måste efterlikna animalierätter. Men lite kul är det!
Brukar alltid göra auberginesill antingen typ senapsill eller löksill. I år blev det senapssill, jag tjuvstartade redan igår.
Sedan blir det någon slags "julskinka" finns många varianter. Någon slags sylta, oftast bovetesådan.
En del mat blir det men inget överflöd.
Skönt att kunna stå emot den allt mer stressande julruschen. Det går alldeles utmärkt att inte köpa en massa julklappar.
Det är som med det mesta. Lagom är bäst!
2007-12-23
Vegan Julmat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar